Winst verbeteren

Een hogere winst voor alle ondernemers!

Je kent het wel, je werkt hard, maak lange werkweken, bouwt met je bedrijf een goede naam op. Maar alle successen en groei ten spijt blijft het getal onder aan de streep teleurstellend. Hoe kan dat? Het antwoord is simpel, grip!

Richt je op de resultaatbepalende factoren van je bedrijf, stel doelen en ga erop sturen. Klinkt simpel, denk je, maar hoe? Wij helpen je in logische stappen de cijfers en processen van je bedrijf om te zetten in informatie waar je echt op kunt sturen. Zo is de administratie in ons advies van ondergeschikte rol. Administratie is vastlegging achteraf. Zeer zeker belangrijk maar niet geschikt om op te sturen. 

 

Welke stappen we allemaal kunnen volgen leggen we hieronder verder uit:

  • Een Quickscan
  • Rendementsanalyse, jaarplan en vaststellen verbeterpunten
  • Kostprijscalculaties
  • Rendement volgen en begeleiden

 

Quickscan

Na de inspiratiesessie kunnen we een korte analyse op basis van de meest recente resultatenrekening en informatie over de resultaatbepalende factoren van uw onderneming. Dit kan het aantal productieve uren zijn in een bouwbedrijf, installatiebedrijf of productieonderneming maar bijvoorbeeld ook het aantal orders van een webwinkel.  

We bespreken de uitkomsten in een tweede sessie.

 

Rendementsanalyse, jaarplan en vaststellen verbeterpunten

Na de Quickscan kunnen we de daaruit opgedane ervaring benutten om verder te verdiepen in de vorm van een nulmeting. We analyseren samen zaken als productiviteit, commercieel gedrag, in - en verkoopprijzen en tarieven, bezetting en efficiency. Dit maken we zo concreet mogelijk zodat je ook daadwerkelijk grip krijgt op de situatie en begrijpt waar je geld verdient en waar je het laat liggen. 

Op basis daarvan maken we een financieel plan voor het komende jaar. Hierin worden de bedachte verbeterpunten verwerkt en worden praktische doelen gesteld in bijvoorbeeld het aantal productieve uren en de omzet en kosten per productief uur. Dus niet alleen een begroting maar ook de handvatten om de begroting te halen.

 

Rendement volgen en begeleiden

Wat is het maken van een plan als je er vervolgens niet mee aan de slag gaat? We komen in de fase waarin we, zij aan zij, de uitkomsten van de veranderingen en verbeteringen gaan volgen. Erg leuk om te doen en vaak ook confronterend voor de ondernemer.

Meestal is een jaar tot twee jaar volgen, bijsturen en begeleiden van de resultaten prima om een mooie winst neer te zetten. U wordt beloond voor al het harde werken! 

 

Kostprijs calculaties

Gebruik je ook al jaren dezelfde manier van offertes en prijzen berekenen en heb je geen idee of dit nog wel aansluit bij de actuele situatie binnen je bedrijf?

Geen nood, wij geven inzicht in de huidige kostprijs van je producten of diensten na een grondige analyse. Hierbij lopen we samen verschillende van je offertes en calculaties door. We leggen hierbij ook verband met de actuele winst van je bedrijf.

Daarna kun je bij iedere offerte die je maakt beoordelen wat deze opdracht of levering precies gaat bijdragen aan de jaarwinst.